İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce, İkinci Öğretim)

25.06.2019

Programın amacı öğrencilerine, işletmelerin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesine ilişkin işletme yönetiminin temel disiplinleri konusunda hem teorik hem de uygulamaya yönelik güncel bilgiler kazandırmaktır. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler işletmesel her türlü sorunu çözebilecek bilgi ve beceriyi, her türden işletmede yönetsel görev ve sorumluluk üstlenebilecek nitelikleri kazanırlar.

Öğretim planındaki dersler, alanında yetkin ve çoğu uluslararası akademik deneyime sahip Türk öğretim üyeleri, TAÜ İşletme Bölümünde görevli Alman öğretim üyeleri ve bazı dersler için Almanya’dan gelen Alman öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Almanya’da ilgili kurumlara yapılan geziler ile öğrencilerin program kapsamında öğrenmiş oldukları bilgilerin yurt dışında uygulanışını görme ve deneyimleme fırsatı olacaktır.
Programın Hedef Kitlesi:

• İşletme alanında bilgilerini artırmak veya geliştirmek isteyen özel veya kamu sektöründe birkaç yıllık iş deneyimine sahip çalışanlar
  • Özel ya da kamu sektöründe kariyer yapmayı planlayan Ekonomi, İşletme, İktisat, Maliye, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İstatistik, Ekonometri, Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme Enformatiği ve benzeri bölümlerden yeni mezun olanlar
  • İşletme alanında akademik kariyer yapmak isteyenler

Programda yurt dışı kontenjanı vardır. Bu bağlamda programa başvuru yapmak için gerekli şartları sağlayan yabancı uyruklu adaylar da programa başvuru yapabilirler.

Program hakkında daha fazla bilgi almak ve programa ilişkin başvuru koşulları ile kontenjan bilgileri için bkz. (http://sbe.tau.edu.tr/tr/isletme-yonetimi-tanitim)