Haberler

Bielefeld Üniversitesi ve Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi ile Birlikte Düzenlenen Doktora Kolokyumu

19.03.2024

İşletme ve Ekonomi Doktora Programının 18 Mart 2024 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi kampüsünde düzenlediği etkinlik kapsamında, Bielefeld Üniversitesinden Prof. Dr. Hermann Jahnke “Data-driven Optimization of Supply Chain Processes in E-grocery Retailing’’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Takiben Prof. Dr. Hermann Jahnke ve programın partneri Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Rıza Öztürk partner üniversitenin misafir araştırmacılar için sunduğu fırsatları tanıtarak İşletme ve Ekonomi Doktora Programı öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

19 Mart 2024 tarihinde ise partner üniversite organizasyonunda bir doktora kolokyumu düzenlendi. Kolokyum İşletme ve Ekonomi Doktora Programının ikinci yarıyılında bulunan öğrencilerin kendilerini ve çalışma alanlarını tanıtması ile başladı. Ardından İşletme ve Ekonomi Doktora Programı üçüncü yarıyılında öğrenimine devam eden öğrencilerinden Erencan Yavrucu “Yatay lojistik işbirliği altında konumlandırma ve rotalama problemi: Müşteri memnuniyetini dikkate alan matematiksel bir model” konulu sunumunu gerçekleştirirken, üçüncü yarıyılda öğrenimine devam eden diğer doktora öğrencisi Ardıl Yılmaz Kaya “Kâr amacı gütmeyen maliyet muhasebesi ve karar almada bilgi kullanışlılığı” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi doktora öğrencilerinden Eliza Starke’ın sürdürülebilir tüketimin teşvik edilmesi konulu sunumunun ardından Bielefeld Üniversitesi doktora öğrencilerinden David Winkelmann’ın gerçekleştirdiği “Elektronik market perakendeciliğinde lojistik operasyonlar için iş analitiği” başlıklı sunumu ile doktora kolokyumu sonlandı.