Haberler

TAÜ ve Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (FH Bielefeld) Arasında Yeni Bir İşbirliği

25.05.2021

İşletme Bölümünün Alman partner üniversitesi Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (FH Bielefeld) tarafından DAAD desteğiyle yürütülen “Digital Mobil” isimli proje kapsamında, 2020-2021 Yılı Güz Döneminde İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programında “Kurumsal Öğrenme ve İnovasyon (Corporate Learning and Innovation)” dersi Türk-Alman Üniversitesinden 16, FH Bielefeld'den 26 yüksek lisans öğrencisinin katılımıyla dönem boyu çevrimiçi olarak Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu, Prof. Dr. Natalie Bartholomäus  ve Prof. Dr. Jürgen Schneider tarafından birlikte verildi.

“Dijital Mobil” projesi, dijitalleşmenin arttığı günümüz dünyasında çevrimiçi eğitim imkânlarından yararlanarak öğrencilere, farklı ülkelerden öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katılımıyla uzaktan, çevrimiçi, uluslararası bir eğitimi deneyimleme imkânı yaratmayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında pilot uygulama olarak başarıyla yürütülmüş olan “Kurumsal Öğrenme ve İnovasyon” dersi, gerek Türk-Alman Üniversitesi gerekse FH Bielefeld yüksek lisans öğrencileri tarafından olumlu değerlendirmeler aldı.

2021-2022 Yılı Güz Döneminde İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı kapsamında yine aynı şekilde verilmesi planlanan “Kurumsal Öğrenme ve İnovasyon” dersine ilişkin deneyimler ve “Dijital Mobil” projesi hakkında daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: